A túra célja: mérföld- és tapasztalatgyűjtés, megismerni gyönyörű városokat, delfineket lesni, pihenni...
Tengeri vitorlástúra

Manővertréning Jelentkezés Motoros tanfolyam Vitorlás tanfolyam

    Kezdőlap   
a tengeri jogosítvány után

nyílt tengeri hajózás
Túraajánlatunk:

"Montenegro" vitorlástúra

2015. október 3-10.

Dubrovnik-Hercegnovi-Bar-Budva-Kotor-Tivat-Dubrovnik

Montenegro (Crna Gora) az Adria egyik gyöngyszeme, történelmi városokkal, várakkal, a tengerből kinövő hatalmas hegyekkel, barátságos öblökkel. Montenegroban a természet gyönyörű, a vitorlázó gazdagnak érzi magát (az árak olcsók, fizetőeszközük Euro), az időjárás pedig itt lent délen még ősszel is mediterrán.

A túra részvételi díja:  650 Euro/fő, amely az étkezésen és leutazáson kívül minden más hajózással kapcsolatos költséget tartalmaz:

  • kikötői díjak, hajóüzemanyag, záróvacsora Dubrovnikban

Kedvezmények:

  • Két fő együttes jelentkezésével 600 Euro/fő
  • Vitorlásiskolánk visszatérő vendégeinek kedvezményes részvételi díja 550 Euro/fő

Oktatóhajó: Bavaria 44 (elrendezés: szalon+konyha, 3 vendégkabin+1 skipperkabin, fürdőszoba). A túrát minimum két hajóval tervezzük.

Résztvevők száma: 6 fő+hajóvezető

Elhelyezés: a hajó kétágyas kabinjaiban (ágynemű biztosított)

Utazás: közösen, "telekocsikkal".

Étkezés: önellátó, a jól felszerelt hajókonyha használható (hűtő, gáztűzhely és sütő, konyhafelszerelés és edények) illetve minden nap kikötünk olyan kikötőben, ahol étterem is rendelkezésre áll. Az utolsó esti záróvacsorát a részvételi díj tartalmazza.

A túra programja:

1. nap (október 3. szombat) utazás Dubrovnikba (ACI Marina), érkezés tervezett ideje 18:00. Beköltözés, welcome party

2. nap (október 4. vasárnap) Dubrovnik-Hercegnovi 30 tmf A dubrovniki ACI marina a Dubrovacka-folyón található (az Adria egyik legszebb kikötője) az elindulás néhány mérföld folyami hajózással kezdődik, áthajózással a híd alatt. A tengerre érve Dubrovnik várfalai előtt vitorlázunk el, majd délnek vesszük az irányt. 2-3 óra hajózás után megállunk Cavtatban (régi nevén Ragusa Vecchia) kijelentkezni Horvátországból. A határállomás a sétányon található a hangulatos vízparti kávézók mellett, amíg a kapitányok a papírmunkát intézik, egy rövid kávészünet is belefér az időnkbe. Újabb 2-3 óra vitorlázás után érjük el Montenegro vizeit, Hercegnovi városában kötünk ki. Itt minden a történelemről szól: a Monarchia idején épült erőd mellett hajózunk el, majd a török időben emelt vár tövében fekvő határmólónál lépünk be Montenegroba, majd a városi kikötőbe állunk.

3. nap. (október 5. hétfő) Hercegnovi-Bar 30 tmf reggel kihajózunk a Kotori-öbölből a nyílt tengerre, és még délebbre vesszük az irányt, Bar (Antivari) felé. Itt sokkal kékebb és tisztább a tenger az Adria északi részein megszokottnál. Bar városában Montenegro legújabb marinájában kötünk ki. A közeli vár itt sem hiányozhat!

4. nap (október 6. kedd): Bar-Budva 16 tmf a mai távunk a legrövidebb, jó idő esetén horgonyzást és fürdést tervezünk az egyik hangulatos öbölben. Budva Montenegro egyik divatos fürdőhelye, bárokkal, vendéglőkkel. Városnézés, séta, parti örömök.

5. nap (október 7. szerda): Budva-Kotor 32 tmf a mai célpontunk Kotor (Cattaro), amely Unesco világörökség, Dubrovnik stílusában épült középkori kereskedőváros, fallal körülvéve. Kikötés az óvárosi sétányon a városi kikötőben. Az esti programunk tehát ismét egy csodás város felfedezése...

6. nap. (október 8. csütörtök): 10 tmf túra a Kotori-öbölben délelőtt közösen megnézzük Kotor híres hajózási múzeumát, és lesz idő felmászni a fellegvárba is (ki ne hagyja senki!). Délben indulunk tovább, hullámmentes időben csónakkal partraszálluk a Szent György Apátság mesebeli kis szigetein. Az estét horgonyon töltjük Tivat előtt.

7. nap (október 10. péntek): Tivat-Dubrovnik 35 tmf Napfelkelte után szedjük fel a horgonyt, kijelentkezünk Montenegróból és Horvátország felé vitorlázunk. Cavtatban lépünk be, és kora délután már ismét Dubrovnik városfalai alatt hajózunk. Korai érkezést tervezünk, hogy Dubrovnik óvárosában városnézéssel koronázhassuk meg túránkat. A napot és a túrát egy jó hangulatú közös vacsorával zárjuk!

8. nap: (október 11. szombat): hazautazás reggeli után.

Jelentkezés: info@tengerijogsi.hu


Képek a túráról:
Dubrovnik Montenegro
Kotor Cattaro
Bavaria 44 hajóbelső
hajókabin hajószalon
Bővebb információ és jelentkezés: info@tengerijogsi.hu
Design by bfabry.