A túra célja: mérföld- és tapasztalatgyűjtés, megismerni gyönyörű városokat, delfineket lesni, pihenni...
Tengeri vitorlástúra

Manővertréning Jelentkezés Motoros tanfolyam Vitorlás tanfolyam

    Kezdőlap   
a tengeri jogosítvány után

nyílt tengeri hajózás
Túraajánlatunk:

"Dalmát-szigetvilág" vitorlástúra

2017. szeptember 23-30.

Zadar-Hvar-Lastovo/Mljet-Korcula-Milna-Kornati (Zut)-Zadar

A dalmát szigetvilág az Adria védjegye. Ha az Adriáról beszélünk, először mindenkinek ez a vidék ugrik be, a többi csak ez után következik. A túrán Zadarból, Dalmácia kapujából dél felé indulva bejárjuk a híres szigetvilág legszebb helyeit, felkeresünk olyan gyönyörű városokat mint Korcsula, de töltünk éjszakát az Adria leghíresebb horgonyzó öbleinek egyikében is. A visszaúton pedig egy igazi elvarázsolt vidéken hajózunk keresztül a Kornatok szigetei között.

Jelentkezés: info@vitorlasiskola.hu

A túra részvételi díja:  650 Euro/fő, amely az étkezésen és leutazáson kívül minden más hajózással kapcsolatos költséget tartalmaz: kikötői díjak, hajóüzemanyag, záróvacsora Zadarban

Kedvezmények:

  • Két fő együttes jelentkezésével 600 Euro/fő
  • Vitorlásiskolánk visszatérő vendégeinek kedvezményes részvételi díja 600 Euro/fő

Oktatóhajó: Bavaria 44 (elrendezés: szalon+konyha, 3 vendégkabin+1 skipperkabin, fürdőszoba). 

Résztvevők száma: 6 fő+hajóvezető

Elhelyezés: a hajó kétágyas kabinjaiban (ágynemű biztosított)

Étkezés: önellátó. A jól felszerelt hajókonyha rendelkezésre áll (hűtő, gáztűzhely és sütő, konyhafelszerelés és edények) két éjszaka saját készletekből horgonyon, illetve a többi napon nap kikötünk olyan kikötőben, ahol étterem is van. Az utolsó esti záróvacsorát a részvételi díj tartalmazza.

A túra programja:

1. nap (szeptember 23. szombat) utazás Zadarba, érkezés tervezett ideje 16:00. Beköltözés, majd jó idő esetén egyből kihajózás, az első éjszakát horgonyon töltjük Pasman és Ugljan szigetek között, a védett Zdrelac-öbölben, hogy másnap korán indulva nagy távolságot tudjunk megtenni.

2. nap (szeptember 24. vasárnap) Pasman-Hvar 70 tmf Az előző napon azért indultunk egyből el, hogy vasárnap reggel korán tudjunk startolni a horgonyzó öbölből, hiszen ma komoly táv vár ránk, 70 tengeri mérföld, ami 10-12  óra hajózást jelent. A mai "nagy ugrással" igazán le tudunk hajózni délre, hogy bejárhassuk Dalmáciát. Az estét egy jól felszerelt és tágas ACI marinában töltjük: Hvar, Palmizana marina Sveti Klement szigeten. A sziget az Adria egyik különlegessége: egykori tulajdonosa délszaki növényekkel ültette tele a szigetet bő száz évvel ezelőtt, mediterrán és szubtrópusi növényparadicsomot hozva létre. A sziget sétaútjait csodás növények szegélyezik, melyek között egyenesen a tengerpart lakatlan öbleihez juthatunk.

3. nap. (szeptember 25. hétfő) Hvar-Lastovo (jó szél esetén Mljet) 30 tmf (Mljet 50 tmf) a mai tervünk az, hogy  két lehetőség közül választva (ezt a szélviszonyok segítenek majd eldönteni) az Adria két top-listás horgonyzóhelyeinek egyikén kössünk ki. Lastovo szigetén a Pasadur-öböl, vagy Mljet szigetén Pomena-öböl a célpontunk, 30 vagy 50 tengeri mérföéd, szélviszonyoktól függően. Mindkét sziget nemzeti park. 

4. nap (szeptember 26. kedd): Korcula 12-25 tmf a mai távunk tervezetten kicsi, hiszen eddig bőven volt részünk hajózásban, illetve a célpontunk a minden hajós által kötelezően felkeresendő Korcula, ahol a későn érkezők nem kapnak kikötőhelyet. Korai érkezést tervezünk az ACI marinába, városnézés, séta, parti örömök. Korcula gyönyörű történelmi dalmát város, zegzúgos utcákkal, várfallal.

5. nap (szeptember 27. szerda): Korcula-Milna 47 tmf délelőtt Korcula szigete előtt hajózunk, majd Hvar sziget partjai előtt suhanunk. Célpontunk Brac szigetén Milna, szintén jól felszerelt ACI marina. Milna kedves halásztelepülés, érdemes megkóstolni a tonhalsztéket.

6. nap. (szeptember 28. csütörtök): 66 tmf Milnáról ma ismét nagyot hajózunk, hiszen a túra befejező része is tartogat különlegességet: a Kornati szigetvilág legszebb részein keresztülhajózva Zut szigete a célpontunk. Ismét egy igényesen felszerelt ACI marina, ámde ezúttal egy lakatlan szigeten, ahol a kikötőn és két éttermen kívül csak a Sárga Sziget hegyei (Zut=sárga) és a Kék Adria vesz minket körül. Ha időben érkezünk, érdemes felsétálni a kikötő feletti dombra (túrabakancs ajánlott) innen nyílik a legszebb kilátás a Kornatok szigeteire. (késői kikötés esetén a vállalkozó kedvűek reggel tehetik meg a sétát)

7. nap (szeptember 29. péntek): Zut-Zadar 30 tmf a mai napon rövid táv és ismerős vizek várnak minket, a Biograd előtti apró szigeteket kerülgetve hajózunk vissza Zadarba. A táv rövidsége miatt jut idő egy kis szezonzáró fürdésre a tengerben. A napot és a túrát egy jó hangulatú közös vacsorával zárjuk!

8. nap: (szeptember 30. szombat): hazautazás reggeli után.

Jelentkezés: info@vitorlasiskola.hu


Képek a túráról:
Hvar
Korcula
Pasadur
Kornati
Bavaria 44 hajóbelső
hajókabin hajószalon
Bővebb információ és jelentkezés: info@tengerijogsi.hu
Design by bfabry.