Jelentkezés e-mailben: info@tengerijogsi.hu

2018. március 25-27. (vasárnap-kedd)
Katamarán Tréning Lagoon 440

A tanfolyam célja: begyakorolni a katamaránhajózás manővereit.

Kiknek ajánljuk: katamarán hajózásra készülőknek és adriai napfényre vágyóknak

Tanfolyamdíj: 350 euró/fő

Amit megtanulunk a tanfolyam során:
– Hajókezelés nyílt vízen (vitorlamanőverek, reffelés, horgonyzás)
– Hajókezelés kikötőben (kikötői manőverek motorral)
– Gépészet és navigációs eszközök használata
– Kedvezményes tanfolyamdíj február 15-ig: 350 euró-10%=315 euró mely az oktatáson kívül tartalmazza: hajóüzemanyag, kikötői díjak költségét a szállást a hajón kétágyas, külön fürdőszobás kabinokban
Oktatóhajó: Lagoon 440 (elrendezés: szalon, 4 saját fürdőszobás kabin) hajóhossz: 13,6 m szélesség: 7,7 m merülés: 1,3 m

Felszereltsége:
116 m2 vitorlafelület, 2*55 LE motor, Raytheon GPS chartplotter, Navtex készülék.

Elhelyezés:
A hajó kétágyas, saját fürdőszobás kabinjaiban (ágynemű biztosított). Az étkezés önellátó, a kikötő az óvárosban található, de természetesen a hajókonyha is rendelkezésre áll.

A tanfolyam programja:

1. nap (március 25. vasárnap)
utazás Zadarba. Találkozó a Marina Zadar bejáratánál 15:00. Beköltözés, kihajózás, kormánykezelés nyílt vizen, a hajó manővertulajdonságainak megismerése

2. nap (március 26. hétfő)
9:00-18:00 (egy ebédszünettel) kikötői manőverek, vitorlamanőverek, reffelés.

3. nap. (március 27. kedd)
9:00-14:00 Vitorlástúra Ugljan-szigetére, horgonyzási gyakorlat. Kikötés után hazautazás

Túraajánlatunk:
"Split-Dubrovnik-Split" vitorlástúra
2018. szeptember 22-29.

Split-Vela Luka -Slano-Dubrovnik-Mljet-Vrboska-Split

Split óvárosi kikötőjéből bontunk vitorlát az “Adria királynője” címet viselő város, Dubrovnik felé és ide térünk vissza, miközben bejárjuk a déli Adria szigetvilágát. A táv nem kevés: 300 tengeri mérföld vár ránk, intenzív pihenés és intenzív gyakorlatszerzés egyben. Az út során felkeressük szigetek csendes horgonyzó öbleit és nyüzsgő városokat jól felszerelt ACI marinákkal, úszunk a kristálytiszta tengerben, motorozunk szélcsendben, vitorlázunk élénk széltől megdőlt hajón feszülő vitorlákkal, átélünk izgalmas kikötéseket és békés estéket a kokpitben egy pohár borral, csillagfénnyel. Ahogy a túráinkon szoktuk…
Szeretettel várunk!

A túra részvételi díja az étkezésen és leutazáson kívül minden más hajózással kapcsolatos költséget tartalmaz: kikötői díjak, hajóüzemanyag, záróvacsora Splitben. 4 hajót indítunk, a helyek hamar elfogynak!

650 euró/fő
Két fő együttes jelentkezésével 600 euró/fő
Vitorlásiskolánk visszatérő vendégeinek 600 euró/fő

A túra programja:

0. nap
(szeptember 22. szombat) utazás Splitbe, találkozó 18:00 ACI Marina Split, óváros, Diocletianus palotájával pont szemben. Már a kikötő is különleges élmény. Beköltözés, welcome drink.

1. nap (szeptember 23. vasárnap)
Split – Vela Luka 40 tmf ma szigetek között hajózunk: Splitből Brac-sziget és Solta között haladunk át, majd Hvar-szigetet nyugatról kerüljük, ez után egy hosszabb nyílt tengeri szakasz után érjük el Korcula szigetének nyugati horgonyzó öblét, Vela Lukát, ahol az éjszakát horgonyon töltjük, hogy másnap korán indulhassunk, mert hosszú táv vár ránk…

2. nap. (szeptember 24. hétfő)
Vela Luka-Slano (ACI marina) 60 tmf a mai tervünk az, hogy Korculát és a Peljesac-félszigetet délről kerülve és az Elafiti-szigetek között áthajózva komoly távot megtéve estére Slano-ban legyünk, az Adria legújabb marinájában élvezzük a kikötő nyújtotta kényelmet: ACI Marina Slano.

3. nap (szeptember 25. kedd)
Slano-Dubrovnik 15 tmf a mai távunk tervezetten kicsi, hiszen eddig bőven volt részünk hajózásban, illetve a célpontunk a minden hajós által kötelezően felkeresendő Dubrovnik. Korai érkezést tervezünk az ACI marinába, ahol pálmafák szegélyezte feszített víztükrű medence várja a megfáradt hajósokat. Ezután dubrovniki városnézés, séta, parti örömök következnek.

4. nap (szeptember 26. szerda)
Dubrovnik-Mljet 35 tmf az Adria legzöldebb szigete címet viselő Mljet-sziget felé vesszük az irányt. A sziget kedvező alakja miatt ma síma vizen hajózhatunk: ha északi szél fúj, akkor délről vesszük a kelet-nyugat tájolású szigetet, ha pedig déli szél lenne, akkor a sziget északi partjai mentén suhanunk esti horgonyzóhelyünk felé, ameyl az Adria egyik legvédettebb öble.

5. nap. (szeptember 27. csütörtök)
55 tmf Mljetről korán indulva ma ismét nagyot hajózunk, mai célunk Vrboska ACI marina Hvar-sziget északi oldalán. Vrboska az egyik kedvencünk: jól felszerelt kikötő egy csendes történelmi városkában. A kikötővel szembeni középkori templom igazi különlegesség: a kalózok elleni védelem miatt a gótikus templomra nemes egyszerűséggel lőréses bástyákat építettek. A közelben hangulatos halas éttermek.

6. nap (szeptember 28. péntek)
Vrboska-Split 25 tmf a mai napon rövid táv és ismerős vizek várnak minket, Brac mellett hajózunk Split felé. A táv rövidsége miatt jut idő fürdésre a tengerben. A napot és a túrát egy jó hangulatú közös vacsorával zárjuk!

7. nap: (szeptember 30. szombat)
hazautazás reggeli után.
Flotta: 4 hajót indítunk, 6 résztvevő+skipper/hajó, Bavaria 44, Sun Odyssey 43 és 2 db Dufor 43 (elrendezés: szalon+konyha, 3 vendégkabin+1 skipperkabin, 2 fürdőszoba).

Résztvevők száma: 6 fő+hajóvezető

Elhelyezés:
a hajó kétágyas kabinjaiban (ágynemű biztosított)

Étkezés: önellátó.
A jól felszerelt hajókonyha rendelkezésre áll (hűtő, gáztűzhely és sütő, konyhafelszerelés és edények) két éjszaka saját készletekből horgonyon, illetve a többi napon kikötünk olyan kikötőben, ahol étterem is van. Az utolsó esti záróvacsorát a részvételi díj tartalmazza.

Jelentkezés e-mailben: info@tengerijogsi.hu