Vitorlás manővertréning

A tanfolyam célja:

Begyakorolni azokat a kritikus manővereket, amelyek az önálló tengeri hajóbérlést kockázatossá és stresszessé teszik. Célunk, hogy Te is élvezhesd a tengeri vitorlázást és ne veszítsd el a kauciót!

A tanfolyam díja és időtartama:

3 nap, ára 270 euró/fő. Kedvezmények: 10% csoportos kedvezménnyel 240 euró/fő min. 2 fő együttes jelentkezése esetén; 10% visszatérő kedvezménnyel 240 euró/fő ha már vendégünk voltál egy korábbi képzésen

Kinek ajánljuk:

Ha még sosem hajóztál, vagy ha már hajóztál de az önálló túrádon nem szeretnél idegeskedni a szűk helyre történő kikötői ki-beállásoktól, hirtelen lecsapó erős széltől, vagy hogy tartani fog-e éjszaka a horgony, akkor itt a helyed! A tanfolyam kiválóan alkalmas családtagjaid/barátaid képzésére is, hogy ők is értsék és élvezzék a hajózást.

A manővertréning részletes programja:

Első nap:

Délelőtt leutazás, találkozó Zadarban 13:45-kor a Marina Zadar északi kapujánál. Beköltözés a szállodába, 15:00-19:00 vitorlamanőverek majd kikötői manőverek (ki-beállás motorral) gyakorlása mooringos kikötőhelyekre illetve partfal mellé Bavaria 37 oktatóhajónkon.

Második nap:

9:00-12:30 kikötői manőverek folytatása nehezített helyekre, majd vitorlaműveletek. 14:30-18:00 vitorlamanőverek, reffelési és horgonyzási gyakorlat.

Harmadik nap:

9:00-13: 00 Vitorlástúra Ugljan-szigetre, az útvonal szakaszokra bontva, ahol a résztvevők önálló kapitányként vezetik a hajót és irányítják a legénységet. A végén személyes és csoportos értékelést tartunk, elmondjuk legfontosabb tanácsainkat az önálló hajózáshoz. Tanfolyamzárás, hazautazás

Szállás: hotel elhelyezést tudunk biztosítani (svédasztalos reggeli, medence, biztonságos parkolás, wifi, stb.) melynek díja 35 euró/fő/éj tavaszi és őszi tanfolyamon, 40 euró/fő/éj nyári tanfolyamon. (Lefoglalt helyeinket tanfolyami résztvevőinknek szeretnénk kiadni, ezért tanfolyamon részt nem vevő kísérőknek nem tudunk szállást biztosítani.)

2019. évi időpontjaink:

→ április 27-29.
→ június 1-3.
→ augusztus 24-26.
→ október 5-7.

Nagy ismétlésszámban gyakoroljuk azokat a legfontosabb manővereket, amelyeken túránk felhőtlen, szorongásmentes élvezete múlhat, főleg ha családdal, tapasztalatlan barátokkal hajózunk:
→ kikötői ki- beállások mooringos kikötőhelyre (szűk helyekre is!)
→ vitorlakezelés
→ biztonságos horgonyzás
→ GPS és autopilot kezelés
→ haladó szintű reffelés, teendők viharban és havária esetén

Oktatóhajó: Jeanneau 34

Jelentkezés

Gyakori Kérdések a manővertréninggel kapcsolatban:

-Milyen tudással érdemes erre a tanfolyamra jelentkezni?

-Ez a tanfolyam egyformán hasznos teljesen kezdőknek és vizsgával már rendelkezőknek. Kiváló alkalom az önálló hajózás előtt magabiztosságot szerezni a tréningen, de arra is remek, hogy megalapozzuk tudásunkat a vizsga előtt, ha még sosem vitorláztunk a Balatonon sem. Van olyan vendégünk is, aki minden szezon elején elvégzi a manővertréninget, egyfajta “besíző túraként” tekint rá. Aki nem tud összeszedni egy saját túrára való csapatot, de szeretné frissen tartani tudását, azoknak is jó program. A gyakorlatok hasznosak és élvezetesek, mindenkinek tudunk újat tanítani.

A manővertréning után vendégeink sokkal nyugodtabban, stresszmentesen élvezik hajós szabadságukat, akár a családdal, gyerekekkel, tapasztalatlan barátokkal a fedélzeten!

Szeretettel várjuk családtagjaidat is  tréningen, hogy képzett segítőid legyen az önálló hajózásnál!