Vitorlás manővertréning Bavaria 44 vitorláson

A tanfolyam célja:

Begyakorolni azokat a kritikus manővereket, amelyek az önálló tengeri hajóbérlést kockázatossá és stresszessé teszik. Vitorlakezelés? Begyakoroljuk. Profi vitorlakurtítás erős szélben? Begyakoroljuk. Kikötői manőverek? Begyakoroljuk. Biztonságos horgonyzás? Begyakoroljuk. Célunk, hogy Te is élvezhesd nyaralásod alatt a tengeri vitorlázást és ne veszítsd el a bérelt hajóért letett kauciót!

A tanfolyam díja és időtartama:

3 nap (Zadar), tanfolyamdíj 380 euró/fő.

Kedvezmények:

10% csoportos kedvezménnyel 340 euró/fő min. 2 fő együttes jelentkezése esetén; 10% visszatérő kedvezménnyel 340 euró/fő ha már vendégünk voltál a skipper B tanfolyamon vagy egy másik korábbi képzésen.

.

Kinek ajánljuk:

Ha már van skipper B jogosítványod, ez a tréning amire szükséged van a rutinhoz! De ha még sosem hajóztál és szeretnéd kipróbálni, vagy ha már hajóztál de az önálló túrádon nem szeretnél idegeskedni a szűk helyre történő kikötői ki-beállásoktól, hirtelen lecsapó erős széltől, vagy hogy tartani fog-e éjszaka a horgony, akkor itt a helyed! A tanfolyam kiválóan alkalmas párod/családtagjaid/barátaid képzésére is, hogy ők is értsék és élvezzék a hajózást.

A manővertréning részletes programja:

Első nap:

Délelőtt leutazás, találkozó Zadarban 14:00-kor a Marina Zadar északi kapujánál. A manővertréning a hajó megismerése után a nyílt vizen folytatódik. Vitorlamanőverek majd kikötői manőverek (ki-beállás motorral) gyakorlása mooringos kikötőhelyekre illetve partfal mellé Bavaria 44 oktatóhajónkon.

Második nap:

9:00-12:30 a manővertréning délelőtti részén kikötői manőverek folytatása nehezített helyekre, majd vitorlaműveletek a programunk. A kikötői manőverek közben haladó szintű csomózást is gyakorlunk. 14:30-18:00 vitorlamanőverek (ejtés, élesedés, fordulás, perdülés), vitorla kurtítása (reffelés), veszteglés vitorlákkal (shelterezés) és horgonyzási gyakorlat.

Harmadik nap:

9:00-13: 00 Vitorlástúra Ugljan-szigetre, az útvonal szakaszokra bontva, ahol a résztvevők önálló kapitányként vezetik a hajót és irányítják a legénységet. A manővertréning végén személyes és csoportos értékelést tartunk, elmondjuk legfontosabb tanácsainkat az önálló hajózáshoz. Tanfolyamzárás, hazautazás

Szállás: hotel elhelyezést tudunk biztosítani (svédasztalos reggeli, medence, ingyenes parkolás, wifi, stb.)

2020. évi manővertréning időpontjaink:

→ március 20-22.
→ május 3-5.

Oktatóhajó: Bavaria 44 (14 méter hajóhossz, 13 tonna vízkiszorítás)

Nagy hajóval nagy ismétlésszámban gyakoroljuk azokat a legfontosabb manővereket, amelyeken túránk felhőtlen, szorongásmentes élvezete múlhat, főleg ha családdal, tapasztalatlan barátokkal hajózunk:
→ kikötői ki- beállások mooringos kikötőhelyre (szűk helyekre is!)
→ vitorlakezelés
→ biztonságos horgonyzás
→ GPS és autopilot kezelés
→ haladó szintű reffelés, teendők viharban és havária esetén

Szállás: a tanfolyamra kedvezményes áron nagyon színvonalas hotel elhelyezést (svédasztalos reggeli, medence, parkolás, wifi, stb.) tudunk biztosítani. A szállást külön menüpontban mutatjuk be, az árakat is itt találod. Szállásigényedet a jelentkezési lapon jelezheted!

Jelentkezés

Gyakori Kérdések a manővertréninggel kapcsolatban:

-Milyen tudással érdemes erre a tanfolyamra jelentkezni?

-Ez a tanfolyam egyformán hasznos teljesen kezdőknek és vizsgával már rendelkezőknek. Kiváló alkalom az önálló hajózás előtt magabiztosságot szerezni a tréningen, de arra is remek, hogy megalapozzuk tudásunkat a vizsga előtt, ha még sosem vitorláztunk a Balatonon sem. Van olyan vendégünk is, aki minden szezon elején elvégzi a manővertréninget, egyfajta “besíző túraként” tekint rá. Aki nem tud összeszedni egy saját túrára való csapatot, de szeretné frissen tartani tudását, azoknak is jó program. A gyakorlatok hasznosak és élvezetesek, mindenkinek tudunk újat tanítani.

A manővertréning után vendégeink sokkal nyugodtabban, stresszmentesen élvezik hajós szabadságukat, akár a családdal, gyerekekkel, tapasztalatlan barátokkal a fedélzeten!

Szeretettel várjuk családtagjaidat is  tréningen, hogy képzett segítőid legyen az önálló hajózásnál!