Jelentkezés e-mailben: info@tengerijogsi.hu

2019. március 22-24. (péntek-vasárnap)
Katamarán Tréning Helia 44 vitorlás katamarán (13,7 méter hosszú)

A tanfolyam célja: begyakorolni a katamaránhajózás manővereit, amelyek egy későbbi önálló katamarántúrát stresszmentessé tesznek: kikötői manőverek, vitorlamanőverek, horgonyzás, hajóműszerek és hajógépészet használata, navigáció.

Tanfolyamdíj: 400 euró/fő, mely az oktatáson kívül tartalmazza: hajóüzemanyag, kikötői díjak költségét a szállást a hajón kétágyas, külön fürdőszobás kabinjaiban.

Kedvezmény: visszatérő vendégeinknek és csoportos jelentkezésnél (min. 2 fő): 400 euró-10%=360 euró

Amit megtanulunk a tanfolyam során:
– Hajókezelés nyílt vízen (vitorlamanőverek, reffelés, horgonyzás)
– Hajókezelés kikötőben (kikötői manőverek motorral)
– Gépészet és navigációs eszközök használata

Oktatóhajó: Helia 44 hajóhossz: 13,7 m szélesség: 7,4 m merülés: 1,3 m

Felszereltsége:
120 m2 vitorlafelület, 2*55 LE motor, Raytheon GPS chartplotter, Navtex készülék.

Elhelyezés:
A hajó kétágyas kabinjaiban (ágynemű biztosított). Az étkezés önellátó, a kikötő az óvárosban található, éttermek a közelben, a hajókonyha is rendelkezésre áll.

A tanfolyam programja:

1. nap (március 11. péntek)
Találkozó a Marina Zadar bejáratánál 15:00. Beköltözés, kihajózás, kormánykezelés nyílt vizen, a hajó manővertulajdonságainak megismerése

2. nap (március 27. szombat)
9:00-18:00 (egy ebédszünettel) kikötői manőverek, vitorlamanőverek, reffelés.

3. nap. (március 24. vasárnap)
9:00-14:00 Vitorlástúra Ugljan-szigetére, horgonyzási gyakorlat. Kikötés után hazautazás

Tengeri vitorlástúra
2019. szeptember 21-28.

Iskolánkban régi hagyomány az őszi vitorlástúra, amely remek lehetőség gyakorlatszerzésre, adriai helyismeret bővítésére, kikapcsolódásra no és kalandok átélésére… A tavalyi Split-Dubrovnik-Split túra örökre felejthetetlen marad: átéltük, hogy lecsap ránk egy nagybetűs Bora, amiben mindenki megtapasztalhatta, milyen az amikor 100 km/h szél fúj és porzik a víz; sétáltunk a gyönyörű dubrovniki várfalakon, fürödtünk tükörsima, türkizkék tengeren szikrázó napsütésben Hvar-szigettel a háttérben, ettünk ropogósra sült tintahalat Vrboska titkos kikötőjében és siklottunk pazar negyedszélben megdőlő hajókkal  a Bracka Vrata szorosban. A 2019. évi túrára is Adria Top 10 túracélpontot választottunk:

Idei vitorlástúránk célpontja a varázslatos Isztria. Időpont: 2019. szeptember 21-28.

Útvonal: Zadar-Olib-Pula-Rovinj-Pomer-Losinj-Zadar

Szeptember 21-én szombaton hajózunk be Zadarban, Flottánk Bavaria 50 és 2 db Bavaria 44-es hajókból áll. Vasárnap reggel futunk ki Zadarból, északi irányban hajózunk Olib-szigete felé, ahol horgonyon töltjük az éjszakát. A horgonyon töltött éjszaka a csillagfényes romantika mellett még egy szempontból hasznos: hétfőn a rózsaszín napfelkeltében indulhatunk, hiszen hosszú út vár ránk: az ókori emlékekben bővelkedő Pulában szeretnénk kikötni (közvetlenül a híres amfiteátrum mellett az ACI marinában) és bizony ebben a szép városban is megkóstoljuk a tonhalsteaket. Kedden az Isztriai-félsziget nyugati oldalán hajózunk Rovinj felé, amely kedd este a kikötőnk lesz. Rovinj Unesco Világörökség listás város, hangulata egyedülálló, egyszer minden vitorlázónak át kell élni, milyen egy kellemesen átvitorlázott nap után felsétálni a kanyargós kis utcákon a város fölé épült  Szent-Eufémia székesegyházig, ahonnét egyedülálló panoráma nyílik az Isztriára és néha a tenger túlsó partjára is. Ha valaki úgy gondolná, hogy Pula és Rovinj után nehéz fokozni az élményeket, akkor figyeljen: másnap korai indulással tovább hajózunk észak felé, és egyenesen behajózunk a híres Lim-fjordba, amely a hajóink két oldalán égbe szökő parttal és mélykék vízével nemcsak az Isztria, de az Adria egyik csodája is. Nem klasszikus értelemben vett fjord, mert nem a jég vájta ki, de amúgy pont olyan, mint híres északi társai: lélegzetelállító meredek partok közé behatoló tengeröböl.  Most elárulok egy műhelytitkot: minden túránk útvonalát -vagyis a kikötőket és a partról is elérhető látványosságokat- előzőleg végigjárom motorral is, hogy amikor majd a hajókkal jövünk, minden gördülékeny legyen. Amikor ezt az útvonalat jártam be tavaly, a Kawával letértem az aszfaltról, majd egy földúton elmentem a Lim-fjord tetejének pereméig, aztán pedig kimásztam a sziklákra. Ragyogott a nap, alattam a tintakék vízű fjord és azt néztem, meddig tudunk majd bevitorlázni a hajókkal nos, akkor nagyon vágytam arra, hogy végre hajókkal is ott legyünk “lent” a tengeren! Hamarosan ott leszünk!

A híres fjord meglátogatása után délnek vesszük az irányt, de természeten előtte nem hagyjuk ki itt a hajóról strandolást sem. A délutáni szélben az Isztria délikeleti csücskén lévő Pomer felé vesszük az irányt, ahol egy minden oldalról védett öbölben horgonyozva töltjük a szerda éjszakát. Csütörtökön a korai indulásnak köszönhetően lesz időnk egy jót vitorlázni a Kvarner-szorosban, szeles idő esetén a nyílt tengert idézi hullámaival. Varázslatos célpontban ma sem lesz hiányunk: a festői Losinjban kötünk ki, amely színes középkori házacskáival a mai napig “Piccola Italia”. Ja, és Losinj körül él az Adria legnépesebb delfin populációja, eddig itt még mindig találkoztunk delfinekkel is. Pénteken Zadar felé vesszük az irányt, és akkor volt jó a túra, ha ezen a napon azt mondjuk: bárcsak ne kellene még kikötnünk… De hogy a búcsúest ne legyen szomorú, arról mi gondoskodunk: kedvenc éttermünkben látjuk vendégül vacsorára a csapatot, kellemes hangulatban zárjuk a túrát. Szombaton reggel utazunk haza, lebarnulva és élményekkel gyarapodva.

Részvételi díj: 690 euró/fő, visszatérő vendégeinknek -10%= 620 euró/fő, akárcsak párosan érkezőknek! (hozz magadnak kabintársat!) Szállás a hajók kabinjaiban, a hajókonyha jól felszerelt, amúgy pedig a kikötős napokon a közelben jobbnál jobb tintahalas éttermek lesznek. Minden hajón skipperünk+6 vendégünk, akik vezethetik a hajót és a tenger örömeinek élvezete mellett gyakorolják a manővereket.

Várunk Téged is! A hajók hamar megtelnek, nálunk sosem marad üres hely, írj gyorsan! Fontos információ: a túrára nemdohányzó vitorlázókat várunk! Jelentkezés: info@vitorlasiskola.hu

Jelentkezés e-mailben: info@tengerijogsi.hu